KookJij

Wortelcake met glazuur

Een heerlijke traktatie, zowel voor groot als klein!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: http://www.deliciousasianfood.com
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelcake met glazuur te bereiden

- Zeef de bloem met bakpoeder. Voeg de suiker erbij.
- Klop de eieren licht met de vanille-essence in een aparte kom.
- Voeg de eieren bij de bloem en roer door elkaar. Doe de geraspte wortel erbij en vervolgens de olie. Doe de ananas erbij en roer goed.
- Doe dan de rozijnen en walnoten erbij.
- Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in een oven op 170 graden.
- Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur erop doet.
- Glazuur: Mix de boter en roomkaas met een elektrische mixer op lage snelheid tot het goed vermengd is. Voeg geleidelijk de suiker toe tot een glad mengsel.
- Mix vervolgens de citroenrasp en evt nog wat vanille-essence er goed door.
- Verdeel de glazuur in een laag bovenop de cake.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst