KookJij

Witte glühwein

Mijn eerste kennismaking met witte glühwein was in München op de kerstmarkt. Het smaakte zo overheerlijk dat ik het thuis ook wilde maken. Een beetje inspiratie van internet, een beetje fantasie en met wat ik in huis had, heb ik dit heerlijke drankje gebrouwen. En eerlijk gezegd smaakte het nog lekkerder dan die op de kerstmarkt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Warm
  2. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Beetje van internet en een beetje van mezelf.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte glühwein te bereiden

  1. Snij het vanillestokje overlangs doormidden, boen de sinaasappel en citroen goed schoon, schil ze beiden en zorg dat
  2. er zo weinig mogelijk wit aan zit, pers de sinaasappel en citroen uit.
  3. Doe de wijn, sinaasappel- en citroensap, vanillestokje, steranijs, kaneelstokje, kruidnagel en honing in de pan en laat dit een half uur (mag ook langer) op ongeveer 65 graden trekken De temperatuur mag in geen geval hoger dan 70 graden zijn, Roer af en toe door.
  4. Giet de glühwein door een vergiet.
  5. Serveer eventueel wat boerenjongens op brandewijn erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst