KookJij

Witloofsoep met spekjes

Een lekkere wintersoep!
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep met spekjes te bereiden

  1. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn.
  3. Laat de spekblokjes uitbakken zonder vetstof, leg op keukenpapier.
  4. Fruit de ui en knoflook in het spekvet, voeg witloof en blokjes aardappel toe.
  5. Overgiet met de bouillon, kruid naar smaak en laat 10 minuten onder deksel zacht koken.
  6. Pureer de soep en breng op smaak.
  7. Verdeel een stronkje witloof en laat even stoven in wat boter.
  8. Voeg spekblokjes en witloof toe aan de soep, dien zeer warm op.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

suggestie : voor een feestelijke versie, voeg 1 el. room per bord toe !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk soepje Jeannine ;-)