KookJij

Witloof rolletjes met mosterdpuree

Een heerlijk witloof rolletjes met mosterdpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloof rolletjes met mosterdpuree te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar. Verwijder de lelijke buitenbladen van de witloof en snijd de stronkjes doormidden. Verwijder eventueel de bittere harde kern. Kook de witloof in lichtgezouten water in ca. 10 min. gaar.

Giet de aardappelen af, laat ze 5 min. droog stomen. Voeg de warme melk en boter toe en stamp tot een romige puree. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en de grove mosterd. Laat de witloof goed uitlekken en omwikkel met de ham en een kaas.

Schep de aardappel puree in een ovenschaal, leg hier de witloofrolletjes op en bak de ovenschotel in ca. 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
gea, Hesp is inderdaad hetzelfde als ham. Meestal wordt er gewoon gekookte ham voor gebruikt. Het staat je natuurlijk vrij om het met andere ham-soorten uit te proberen. Groetjes;):D:D
gea

gea zegt:
Hoi Erwin,
Hesp is dus eigenlijk hetzelfde als ham???:p En wat voor ham gebruik je dan veelal? Groetjes!