KookJij

Witlofgratin met garnalen

Een heerlijk witlofgratin met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofgratin met garnalen te bereiden

1. Maak het witlof schoon, verwijder het kroontje onderaan de stronkjes. Snipper de stronkjes en roerbak ze beetgaar in een nootje boter.
2. Voeg er het bouillonketeltje aan toe. Schep om tot de bouillon vloeibaar is. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en (weinig) zout.
3. Roer, van het vuur af, de eierdooiers door het witloof en voeg de garnalen toe. Breng op smaak met citroensap.
4. Verdeel het mengsel over vuurvaste kommetjes. Bestrooi ze met paneermeel, vermengd met de kaas. Zet onder de hete grill tot de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Chris dm

Chris dm zegt:
Superlekker!! Hier hou ik van: gezond en mager en het smaakt overheerlijk! Dankjewel voor dit recept!
Marina

Marina zegt:
Lekker als voorgerechtje met een stukje ciabatta. Zal het zeker opdienen.:p
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Bedankt voor de tip Jacques! Ik vind het bittere er net niet zo lekker aan ;)
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Witlof kroontjes alleen weghalen als je dat bittere niet lekker vindt. Ik vind dat juist die extra van witlof...:o