KookJij

Winterstoofpotje

Een heerlijke stoofpot die je kunt serveren met aardappels of rijst, aan jou de keuze!
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterstoofpotje te bereiden

Vlees in grove stukken snijden en kruiden met peper en zout.
De uien pellen en kleinsnijden.
Wortels, prei en aardappels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin de uien. Voeg dan het vlees toe. Bak kort aan.
Voeg de runderbouillon toe en laat 2 uur stoven.
Voeg na 2 uur de wortels, prei en aardappels toe en stoof nog 40 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

vandecasteele denise

vandecasteele denise zegt:
Lekker om veel gereed te maken en in te vriezen in verschillende potjes ;)
Merlina

Merlina zegt:
Bedankt, ik zit in de brugklas en ik heb recepten nodig en dit kon ik goed gebruiken! Gr. Merlina:)
Keet

Keet zegt:
Vrijdag?
I.M. van Dam

I.M. van Dam zegt:
Klopt helemaal, is ook een kwestie van smaak of je bindt met aardappel of (zoals ik) juspoeder -))
klaaskaas

klaaskaas zegt:
Aardappel (zetmeel) zorgt ook voor binding.. ;-)
I.M. van Dam

I.M. van Dam zegt:
Ik voeg meestal de uien gelijk met de groenten toe. Aardappelen zijn apart toch lekkerder dan meegestoofd. Wel voeg ik een scheutje azijn toe of vocht van augurken (wordt het vlees lekker mals van) en op het laatst een lepel ketjap. Jus binden met een plak ontbijtkoek voor een 'zoetje'.