KookJij

Winterse quiche met aardpeer en pastinaak

Een mooi gerecht waarin de combinatie van smaken van de aardpeer, pastinaak, wortel en prei goed tot zijn recht komen. De chorizo geeft het geheel nog wat extra pit en maakt het tot een heerlijk stevig winters gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Aangepast recept van internet.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterse quiche met aardpeer en pastinaak te bereiden

  1. De aardperen, pastinaak, wortel, prei, en knoflook schoonmaken en in dunne plakjes snijden, de worst in schijfjes snijden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Vet de bakvorm in met wat boter en doe er het deeg in. Bak de bodem alvast ongeveer 15 minuten voor.
  4. Bak in deze tijd de groenten in een beetje olie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Doe de gesmoorde groenten op de voorgebakken quiche bodem en verdeel er de schijfjes worst overheen.
  6. Klop de eieren met de room (of melk) en giet het over de quiche heen. Bak de quiche nog ongeveer 30 minuten op 200 graden.
  7. Garneer met grof gesneden peterselie.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Van mijn broer kreeg ik een keer een zakje aardperen die hij zelf in eigen tuin had gekweekt. Omdat hij weet dat ik wat avontuurlijker kook dan de rest van de familie dacht hij dat ik daar wel raad mee zou weten.
Ik heb een beetje op internet rondgesnuffeld en kwam een recept tegen dat ik naar eigen inzicht een beetje heb veranderd.
Zo is deze winterse quiche met een paar van de “vergeten groenten” ontstaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst