KookJij

Recept voor Wentelteefjes

Een heerlijk wentelteefjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 394 kCal energie
11 Gram eiwit
9 Gram vet
67 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: jaren 60
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Klop de eieren, suiker, melk en citroenrasp goed door elkaar. Laat de sneetjes brood even weken in het eimengsel.

Laat de sneetjes daarna even uitlekken en bak ze in roomboter aan beide kanten goudbruin. Leg de wentelteefjes op keukenpapier en bestrooi ze met kaneelsuiker.

Serveer de wentelteefjes zo warm mogelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sjeef

sjeef zegt:
Dat geld voor mij hetzelfde, Hilde.
Daarna werd de grap gemaakt dat een stewardess in een helikopter ook zo werd genoemd.
derbyke

derbyke zegt:
Haha, dat noemen wij nu verloren brood. Een recept uit mijn kindertijd :):p:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Sorry, heb een foutje gemaakt! Ik was ondertussen een recept aan het kijken over appelbeignets; haalde dus 2 recepten door elkaar.:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
De gebakken bananen bak ik in een ander(tefal) pannetje en dan hoef je niet zoveel boter of olie te gebruiken; je kunt uiteraard ook de appels vervangen door bananen; net zo lekker en het valt óók bij kinderen in de smaak:D:D
arwenbo

arwenbo zegt:
Beetje knapperig... het ligt er ook maar net aan hoe vochtig je de wentelteefjes maakt. Succes.
Bram de vries

Bram de vries zegt:
Moet hij knapperig
zijn? Of juist een beetje papperig?
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Koop bananen waar de schil bruine vlekken vertoont(die zijn n.l. voordeliger); snijd de bananen in de lengte door en bak ze in (room)boter, bestrooi ze met suiker en kaneel, dien ze op mét de wentelteefjes, een bolletje(of 2) (slagroom)ijs en je hebt een lekker dessert; Valt altijd in de smaak, maar let op je met moeite verworven slanke lijn !!:D:D
carla01

carla01 zegt:
Altijd leuk om weer eens naar voren te brengen;)
bengel6300

bengel6300 zegt:
Bo, een oud gerecht maar altijd smakelijk :D
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik heb geen frituurpan, maar de ei-kaneelmix is proberenswaard, bedankt.
Anna

Anna zegt:
TIP van vriend Peter: als je er nou 2 maakt en deze op elkaar legt met daartussen jam. Dit kun je dan ook bakken of frituren. Dit noemen ze in het leger "jamfrites"
O ja, die ei-kaneel mix kun je ook aanvullen met grove suiker. De suiker gaat dan caremeliseren tijdens het bakken.
Lekkere combi...
Groetjes,
Anna.
KookJij. :D:D
nelly

nelly zegt:
Dit gaat nooit vervelen,ik maak ze regelmatig,ze zijn heel erg lekker.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Roza , bij ons noemen we dat " verloren brood " een echt oud recept dat me doet denken aan mijn jeugdjaren ... heb het zelfs aan mijn dochter over gedragen en zij vind het ook super lekker. Zelfs lekker met siroop , bruine suiker en confituur.Groetjes van ons 3 :);):p
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ja, het heeft wat moeite gekost, maar je weet nu tenminste waar je mee mailt.
Anna

Anna zegt:
Je recept met jouw foto staat er in ieder geval op;-)
Groetjes,
Anna
KookJij.