KookJij

Waterzooi van kip

Een heerlijk waterzooi van kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waterzooi van kip te bereiden

1. Bak de gekruide kip rondom aan in de helft van de geklaarde boter. Haal uit de pan.
2. Fruit in dezelfde pan de sjalot glazig. Doe er de knoflook bij. Voeg er de kip aan toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 40 minuten stoven onder deksel.
3. Stoof het witloof kort aan in de rest van de geklaarde boter. Strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karameliseren. Voeg er het citroensap en een half kopje water aan toe. Laat 10 minuten stoven onder deksel.
4. Schep het witloof met een schuimspaan uit het stoofvocht bij de kip.
5. Klop de eierdooiers los met de room, de peterselie, peper en zout. Leng aan met 1 pollepel van de bouillon. Roer goed glad en doe alles weer bij de kip. Roer voorzichtig om en laat nog 5 minuten onafgedekt goed doorwarmen. Kruid met peper en zout en serveer zo heet mogelijk.
6. Lekker met gekookte aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacques joosten

jacques joosten zegt:
Hi Luc, Ik denk dat de prei = pittig, ui achtig en de wortel, beetje zoet met de geur van selderij het maken. Kip is een leeg ding. Je zou dit ook vegetarisch kunnen maken, denk ik. In Indië heet dat een sajoer. ;)
luc3

luc3 zegt:
Hoi,in deze recept is er normaal een spécial smaak,maar wat is het?
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Lijkt me geweldig! Leuk!
Zou je er wat klappermelk bij kunnen doen voor 't zachte? ;):):p
bengel6300

bengel6300 zegt:
Jaja, super lekker al gemaakt:)