KookJij

Volkorenrijst met spruitjes, walnoten en geitenkaas

Een heerlijk volkorenrijst met spruitjes, walnoten en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Volkorenrijst met spruitjes, walnoten en geitenkaas te bereiden

Hak de ui fijn. Verhit in een braadpan 1 el olijfolie en fruit hierin de helft van de ui zacht. Voeg 2 takjes tijm, peterselie en laurier toe. Schep de rijst erdoor. Voeg 500 ml bouillon toe en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Fruit de andere helft van de ui. Voeg de spruiten toe en bak ze ongeveer 2 min. mee. Voeg de resterende bouillon toe en kook de spruitjes afgedekt op matig vuur in ongeveer 10 min. beetgaar.

Voeg de roomkaas en de schijfjes geitenkaas bij de spruiten en breng ze al roerend aan de kook. Roer de rest van de tijm door de spruiten.


Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spruiten met de rijst en gehakte walnoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
@whhendriks, laat het je alvast smaken;):D:D
whhendriks

whhendriks zegt:
Lijkt mij heerlijk en niet zo moeilijk ga het absoluut maken. Grt Wim
Anna

Anna zegt:
;)
fijnproever

fijnproever zegt:
;):D:D:D
Anna

Anna zegt:
Lief van je, tante is een topper!!:D:D
fijnproever

fijnproever zegt:
Ja, ken haar niet maar denk wel aan haar;):D:D
Anna

Anna zegt:
:D:D;);)
derbyke

derbyke zegt:
Hola, een gerechtje voor tante Chris :);):p