KookJij

Recept voor Vlees: kwartels met heerlijke groenten vergezeld van zoete aardappel

Kwartels deze kan je bereiden in een stoofpot of tajine.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. De zoete aardappel in dikke schijven snijden, de andere stukken daar wordt puree van gemaakt. Kook de dikke schjiven beetgaar in licht gezouten water de andere stukken evenzeer gaar koken deze worden gepureerd en gekruid en de goede boter eronder mengen. Spuit de puree op de schijven zoete ardappel. Kwartels spoelen en droogdeppen. Maak een marinade van de kruiden, leffe en olijfolie voeg de kwartels toe laat +/- 12 uur marineren. Pastinaak in grove stukken snijden, wortel in stukken snijden, ajuin grof snijden evenzeer de tomaten. Haal de kwartels uit de marinade deze droogdeppen en aan alle kanten even aanbakken in olijfolie. De tajine of stoofpot goed laten opwarmen voeg de marinade,  groenten en kwartels toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat nu maar zachtjes pruttelen. Warm de schijven met puree terug op dien deze samen op bord met de kwartels en de groenten. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik zal het je laten weten! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het smaken ik hoor het wel hoe het in de smaak valt ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
De kwartels zijn al in huis! Bij ons ook in de Lidl deze week. Dus dat gaat smullen worden, binnenkort :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een echt feestelijk gerechtje! :-)