KookJij

Vissalade

Een heerlijk vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: cursus mijn fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vissalade te bereiden

Kook de kabeljauw gaar in water met zout.Laat de vis uitlekken.Leg de vis op een vlakke ondergrond.Verwijder graten en vellen zorgvuldig,terwijl de vis nog warm is.Laat de vis afkoelen.Snijd de vis in stukjes.Meng de yoghurt,het citroensap,de knoflook en de suiker goed.Voeg daarna de mayonaise toe,totdat een smeuige,niet te slappe,substantie ontstaat.Breng op smaak met peper en zout.Meng de kabeljauw erdoor.Schep de salade op een rauwkostbordje,bijvoorbeeld in een schelp,garneer met wat vers gepelde hollandse garnalen en geef er stokbrood bij.Strooi voor het serveren de bieslook erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jespers fons

jespers fons zegt:
20 ingredienten voor vissalade vind ik wat veel.
ik maak het ook als volgt:
1/2 kgr vis koken ontgraten
2 eieren hard koken
1 pakje visbouillon
1 ajuin versnipperen
2 teentjes look versnipperen
thym en laurier bij vis bouillon doen
1/2 citroen uitpersen
zout en peper
majonaise
dit allemaal goed mengen.
zeer lekker bij brood.