KookJij

Recept voor Vislasagne

Een heerlijk vislasagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snijd de vis in stukken zodat ze niet groter zijn dan de breedte van de lasagneblaadjes en bestrijk ze met groene pesto. Breng de goed uitgelekte spinazie op smaak met zout, peper, de gesnipperde knoflook en vermeng met 2/3 van de kaas. Voeg de inhoud van een zakje bechamel-mix al roerend toe aan een halve liter koude melk. Verwarm het mengsel al roerend tot het kookpunt. Gedurende twee minuutje doorkoken. Bouw de lasagne op in een beboterde ovenschotel. Na ieder laagje lasagneblaadjes een juslepel van de bechamelsaus uitstrijken over de lasagneblaadjes.

bechamelsaus, twee lasagneblaadjes, bechamelsaus, spinaziemengsel, bechamelsaus, twee lasagneblaadjes, bechamelsaus, vis, bechamelsaus en eindig met lasagne. Giet de overgebleven bechamelsaus over de lasagne. Strooi de kaas erover en gaar 30 minuten in een voorgewarmde oven van 200°

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobbejaan

Bobbejaan zegt:
Hallo Tania,
Dit recept heb ik afgelopen vrijdag gemaakt en het smaakte erg goed. Zelf hou ik wel van pittig eten, dus heb ik er een rode peper doorheen gedaan.
Het recept had ik niet helemaal goed gelezen. Ik kwam er namelijk op het laatst moment achter dat de spinazie en de bechamelsaus niet door elkaar heen moeten :-)

Maar desondanks was het erg lekker!
meneertje

meneertje zegt:
Dit lijkt mij heerlijk, ga het gauw proberen.
Andrea

Andrea zegt:
Oh ja. Sorry!.Ik was zo druk op zoek naar het woord pangasiusfilet ""dat ik VIS niet zag staan....Bedankt!!!
Tania

Tania zegt:
De pangasiusfilet staat in het recept beschreven als vis en wordt in de opbouw van de lasagne samen met bechamelsaus tussen twee lasagneblaadjes gelegd. ;)
Breuk

Breuk zegt:
Waar is de 350 - 400 gr. pangasiusfilet dan gebleven??Ergens tussen de laagjes of onderin??:?
j.janssen

j.janssen zegt:
Als er een risico mocht zijn vervang je ttoch gewoon de spinazie door asperges, wat ik gedaan heb en net zo lekker :)
judy

judy zegt:
Dank jullie wel voor de geruststelling!
Ik ga de lasagne zeker gauw maken !
Tania

Tania zegt:
"Vroeger werd gesteld dat de combinatie van vis met bladgroente (zoals spinazie) af te raden was in verband met de vorming van mogelijke nitrosamines. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de vorming van nitrosamines niet zo hoog is als werd verondersteld en dat er geen gezondheidsrisico is."

Bovenstaande informatie is te lezen op site welke wordt draaiende gehouden door het departement Levensmiddelentechnologie van Wageningen Universiteit en een team van internationale studenten die in Wageningen Levensmiddelentechnologie of Voedselveiligheid studeren.
Dus gewoon lekker een keer de vislasagne eten!

:);):):):)
Filipo

Filipo zegt:
Gewoon lekker !
wimpie

wimpie zegt:
Judy niks mis mee met dit recept het is gewoon hèèrlijk,daar komt bij dat de vis smaken totaal niet verloren gaan,dat zie ik op de kook jij pagina vèèl te veel! spinazie is een prachtige groente en begeleider bij vis gerechten,en Tania het was een super gerecht.
Judy gewoon doen!! en laat de mensen maar lu.... ! ;):p:D:)
Tania

Tania zegt:
Hoi Judy, Ik ken de de verhalen over vis in combinatie met spinazie niet. Ik ga eens een beetje op 't net spitten en laat je weten als ik ergens iets hierover kan vinden. Bedenk overigens wel dat er heel veel verhalen rondgaan over eten en drinken en dat het bij normaal gebruik wel zal meevallen. Je hoort nog van me! ;)
Judy

Judy zegt:
Dit lijkt me heel lekker. Ik ben alleen een beetje bang gemaakt door de verhalen dat de combinatie vis met spinazie heel erg slecht voor je zou zijn. Is dat nou echt waar of zijn dat broodje-aap-verhalen?