KookJij

Vijg met gorgonzola en Ganda-ham

Een heerlijk vijg met gorgonzola en ganda-ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Colruyt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vijg met gorgonzola en Ganda-ham te bereiden

Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.
Snij ondertussen 6 verse vijgen in de lengte in 2.
Smeer 150 g gorgonzola Cremoso (Galbani) op de halve vijgen.
Leg de vijgen in een ovenschotel en zet ± 8 min. in de oven.
Meng intussen 1 eetl. honing met 1 eetl. frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
Snij 6 sneetjes Ganda-ham in de lengte in 2 en steek ze in accordeonvorm op prikkertjes.
Verdeel wat honingvinaigrette over de vijgen en steek een prikkertje met Ganda-ham in elke halve vijg.
Hak 30 g rucola en 6 walnootpitten fijn. Maak op kleine
bordjes of schaaltjes een bedje van rucola en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Strooi er wat walnootpitten rond en zet een halve vijg in het midden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst