KookJij

Verslavende dubbele chocoladekoekjes

Veel chocolade, verslavend lekker. Snel klaar. Niet uitsteken maar met hoopjes op het bakblik bakken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Tijdschrift Kochen & Geniessen 11/2013 (iets aangepast)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verslavende dubbele chocoladekoekjes te bereiden

  1. 150 gram chocolade grof hakken.
  2. Andere 150 gram chocolade samen met de boter smelten in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
  3. Eieren, mespunt zout, bruine basterdsuiker en kristalsuiker met de mixer goed schuimig kloppen (6-8 min.). Gesmolten chocolade erdoor mengen. Stukjes chocolade erdoor mengen.
  4. Bakmeel en cacao door elkaar mengen, zeven en voorzichtig door de chocolademassa mengen. Niet kloppen, gewoon omscheppen anders wordt de massa te stijf.
  5. Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onderwarmte) of 150 graden (hetelucht).
  6. Bakblik bekleden met bakpapier.
  7. Deeg met behulp van een ijslepel of 2 eetlepels in dikke hoopjes op het bakpapier verdelen. Iets vlakker drukken, maar ze moeten dik blijven! De koeken vloeien uit, dus hou een beetje afstand.
  8.  Bak de koeken plm. 10 - 12 minuten op de 2e richel van onderen in de oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Verslavend lekker!! Mijn nicht met haar vriend waren het weekend hier.
Zaterdagmorgen nog voor het ontbijt deze super lekkere koeken gebakken.
Ze waren nog voor het weekend voorbij was OP!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst