KookJij

Venkel-Peterselie Salade

Een heerlijk venkel-peterselie salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkel-Peterselie Salade te bereiden

De venkel afhalen (dwz lelijke stukken buitenblad verwijderen) en netjes bijsnijden.Evt kan het fijngesneden blad ook nog in de salade.Daarna de venkelknol in kleine platte stukjes schaven.
Maak dan een dressing van het sinaasappelsap,de mosterd,de olie ,het zeezout en de peper.
Doe de venkel en de kruidenblaadjes allemaal bij elkaar en roer hier doorheen de dressing.Zet koud weg.
Vergeet niet bij het uitserveren nog eens goed te roeren

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Blad-kruiden zijn niet altijd even gemakkelijk te krijgen overal.
Daarom gaan wij vaak naar een Marokkaanse winkel of Turkse winkel.Die hebben dit soort producten vaak wel vers in voorraad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst