KookJij

Velouté van groene asperges en mosselen met gebakken koolvis

Een heerlijk velouté van groene asperges en mosselen met gebakken koolvis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Velouté van groene asperges en mosselen met gebakken koolvis te bereiden

Schil de asperges, blancheer ze 2 minuten in kokend water en verfris onder koud water. Blancheer daarna de schillen.
Snijd de sjalotten in plakjes, stoof ze in boter met een geplet teentje look en voeg de aspergeschillen er bij. Voeg de bouillon en room toe; kruid met peper, zout en nootmuskaat; laat 10 minuten sudderen. Passeer door de passe-vite en daarna door een zeef om draadjes te vermijden.
Kuis de mosselen en was ze tweemaal om zand te vermijden. Kook ze open op hevig vuur met de mosselgroenten.
Zeef het mosselsap door een neteldoek en voeg het bij de gezeefde aspergebouillon. Laat 10 minuten inkoken en bind de velouté met maïsmeel.
Bak de koolvis langs beide kanten goudbruin, kruid met peper en zout, laat een 3-tal minuten verder garen onder deksel.
Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes, bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout.
Schik de oesterzwammen in een diep bord, plaats de koolvis er op en giet de velouté er rond. Garneer met de mosseltjes, de asperges en naar smaak met groene kruiden (basilicum, kervel, koriander...).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst