KookJij

Vegetarische chilli

Een heerlijk vegetarische chilli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: sparretail.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vegetarische chilli te bereiden

Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de uiringen, voeg er de look, chilipoeder, seitan, groene chili en paddestoelen aan toe en roerbak tot de paddestoelen kleuren.
Besprenkel met de wijn, laat verdampen en voeg er dan de bouillon en gepelde tomaten aan toe, dek af en laat 25 min. sudderen.
Voeg er de rode bonen bij, laat deze nog even doorwarmen, breng op smaak met peper, zout en eventueel chilipoeder.
Snij het brood diagonaal middendoor, bestrooi met de gemalen kaas en plaats even onder de grill tot de kaas gaat smelten.
Serveer de chili warm met de kaasdriehoekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Ja Harry, soms wel handig die Google;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Zelf dacht ik, Seitangehakt? Gehakt... Dat is toch vlees? Ben even gaan zoeken, maar het is een vervanger voor gehakt. Zoeken op Google geeft een aantal resultaten met recepten en uitleg.