Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees op Indiase wijze gestoofd
PT200M
Varkensvlees op Indiase wijze gestoofd
Een heerlijk varkensvlees op indiase wijze gestoofd recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees op Indiase wijze gestoofd te bereiden
1).Doe in de blender de uien, knoflook, gember, alle kruiden, suiker, wijnazijn en 2 eetlepels olie en draai een gladde homogene kruidenpasta.
2).Verhit de rest van de rijstolie in een grote pan met dikke bodem en braad daarin om en om lekker bruin de brokken vlees.
3).Haal het vlees eruit en zet even apart en fruit aan in de resterende olie in de pan de kruidenpasta tot deze zijn aroma's gaat afgeven.
4(.Doe er dan de tomaten uit blik bij en het concentraat.
5).Doe dan het vlees weer terug in de pan, doe het deksel er op en laat op zijn minst gedurende 2½ uur in de oven op 180°C sudderen.
2).Verhit de rest van de rijstolie in een grote pan met dikke bodem en braad daarin om en om lekker bruin de brokken vlees.
3).Haal het vlees eruit en zet even apart en fruit aan in de resterende olie in de pan de kruidenpasta tot deze zijn aroma's gaat afgeven.
4(.Doe er dan de tomaten uit blik bij en het concentraat.
5).Doe dan het vlees weer terug in de pan, doe het deksel er op en laat op zijn minst gedurende 2½ uur in de oven op 180°C sudderen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Geef hierbij rijst cq aardappelpurée en wat frisse salade.
lilith zegt: