KookJij

Varkensvlees op Indiase wijze gestoofd

Een heerlijk varkensvlees op indiase wijze gestoofd recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensvlees op Indiase wijze gestoofd te bereiden

1).Doe in de blender de uien, knoflook, gember, alle kruiden, suiker, wijnazijn en 2 eetlepels olie en draai een gladde homogene kruidenpasta.
2).Verhit de rest van de rijstolie in een grote pan met dikke bodem en braad daarin om en om lekker bruin de brokken vlees.
3).Haal het vlees eruit en zet even apart en fruit aan in de resterende olie in de pan de kruidenpasta tot deze zijn aroma's gaat afgeven.
4(.Doe er dan de tomaten uit blik bij en het concentraat.
5).Doe dan het vlees weer terug in de pan, doe het deksel er op en laat op zijn minst gedurende 2½ uur in de oven op 180°C sudderen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Geef hierbij rijst cq aardappelpurée en wat frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Ik neem inderdaad aan dat varkens ook ribben hebben. ;)
jvandenoever

jvandenoever zegt:
Oke, dan ga ik hem zo proberen.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Dat is heel goed mogelijk, maar ik wil en bedoel varkensvlees.
Jan A.
jvandenoever

jvandenoever zegt:
Komen riblappen niet van een rund????:)