KookJij

Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje

Een heerlijk varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje te bereiden

Snijd de varkenshaas in kleine, ronde biefstukjes (3 p.p.), kruid ze met peper en zout en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek. Verhit een koekenpan en laat de boter met de olie hierin uitbruisen. Bak de varkenshaasbiefstukjes goudbruin en net gaar.

Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Bak de ui en paprika in de braadjus aan. Voeg vervolgens de peperkorrels en tomatenketchup toe en laat dit even op het vuur staan. Blus het geheel af met cognac en voeg de room toe.

Daarna even laten inkoken. Schep de biefstukjes op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom het bord. Serveer dit met aardappelsoesjes en verse groenten.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst