KookJij

Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus

Het gewone aardappelen, vlees, groente heeft meestal niet zo mijn voorkeur. Echter manlief zou dat eigenlijk het liefst elke dag eten. Dus soms moet je wel eens concessies doen. De liefde van de man gaat immers door de maag. Al bladerend door een van mijn kookboeken kwam ik dit tegen en ik moet zeggen dat het er toch wel erg smakelijk uitzag, zeker die saus en die spruitjes met spekjes. Zo heb ik van een simpel stuk varkens fricandeau dus toch nog een feestje weten te maken. Het recept komt uit het kookboek Mario's Vlaamse keuken en ik heb dat boek ooit gekocht bij de Vlaamsche Pot in Brugge (B) toen we daar gegeten hadden.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: Mario's Vlaamse keuken. (De Vlaamsche Pot)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus te bereiden

  1. Laat de boter in een grote braadpan smelten tot het een hazelnootkleur krijgt. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin, kruid het geheel met peper en zout en voeg 2 el water toe.
  2. Laat dit op een klein pitje 1 uur tot 1 ½ uur zachtjes sudderen en draai het vlees regelmatig om. Maak van de maïzena (of aardappelmeel) + water een papje en voeg dat aan jus toe. Doe er dan ook de mosterd bij en roer het geheel tot een mooie gladde saus.
  3. Maak de spruitjes schoon, en kook ze in water met zout in ongeveer 10 minuutjes gaar. Giet het water eraf en laat ze uitdampen.
  4. Verwarm een hapjespan en bak hierin de spekreepjes, voeg de spruitjes toe en kruid ze met peper  en nootmuskaat (zout evt. naar smaak omdat de spekjes ook al zout zijn)
  5. Serveer er gekookte aardappelen bij.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik heb in grote lijnen het recept gevolgd zoals het in het boek beschreven staat, echter hier en daar kon ik het toch niet laten om iets naar eigen inzicht aan te passen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst