KookJij

Varkensfilet met venkelvulling

Een heerlijk varkensfilet met venkelvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: De familiekeuken van Tana Ramsay
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensfilet met venkelvulling te bereiden

1. Maak eerst de vulling: ontzettend makkelijk, zeker met de keukenmachine. Hak de sjalot, venkel, appel en knoflook fijn, roer het venkelzaad erdoor en voeg flink wat peper en zout toe.
2. Als de varkensfilet al is opgebonden, haal je het touw los om het vlees te vullen. Leg het plat neer en snij het op het dikste punt met een scherp mes in, zodat er een soort holte ontstaat voor de vulling. Maak de snee zo diep mogelijk zonder het vlees helemaal door te snijden.
3. Stop zoveel mogelijk vulling tussen het vlees en vouw het dunnere deel dan terug om de vulling in te pakken.
4. Nu komt het moeilijkste: bind het vlees met keukengaren voorzichtig en zo strak mogelijk op om de vulling goed in te pakken. Je moet er zo'n zes keer omheen gaan met het garen.
5. Leg het vlees op een metalen rooster boven een bakplaat, met het zwoerd naar boven. Dep het vlees droog met keukenpapier. Laat het ten minste 30 minuten staan.
6. Verwarm de oven voor op 220°C.
7. Wrijf vlak voor je het vlees in de ovenschuift het zwoerd in met olijfolie, peper en zout.
8. Zet het vlees in de oven en stel de kookwekker in op 30 minuten. Zet dan de oventemperatuur lager, op 190°C, en laat het vlees nog 1uur en 10 minuten in de oven staan, tot het vocht dat uit het vlees loopt als je er met een satéstokje in prikt, helder is.
9. Haal de varkensfilet uit de oven als het vlees gaar is en laat 15 minuten rusten voor je het aansnijdt. Serveer met appelmoes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst