KookJij

Varkenscarbonade met Perzik en Boontjes Combi

Een heerlijk varkenscarbonade met perzik en boontjes combi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1500 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenscarbonade met Perzik en Boontjes Combi te bereiden

1).Maak de dressing van de olie, azijn, 2 eetlepels marjoraan, Dijon mosterd, knoflook en pezo en verdeel dat in 2 porties: eentje van 6 eetlepels en eentje van de rest.
2).De carbonades inwrijven met zout en peper en in een plastic zak doen met het grootste deel van de dressing. De zak wordt luchtvrij dichtgebonden en 23 uur in de koelkast gelegd. Het vlees 1 uur voor verdere verwerking uit de ijskast halen.
3).De bonen worden geschoond, in stukken van ± 3 - 4 cm gesneden en gedurende 4 minuten gekookt in kokend water, waarna ze worden afgegoten en gekoeld in ijswater.
4).Bonen worden gedroogd en met het kleinste deel van de dressing, de sjalot en 1 eetlepel gesnipperde marjoraan in een kom gedaan en op smaak gebracht met peper en zout en koud weggezet.
5).De carbonades worden nu uit de marinade gehaald. De marinade wordt er af geschraapt en de carbonades worden gedroogd. Dan worden ze gaar gegrilled in de oven of in een grillpan (± 8 minuten aan elke zijde)
6).De perziken, die lichtjes zijn gezouten en bedekt zijn met olijfolie worden op de snijkant in de oven 6 minuten gegrilled en vervolgens ontveld en in plakken gesneden .
7).Het gegaarde vlees afgedekt met alu-folie een 10 minuten laten rusten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel het vlees over de borden. Leg er een paar stukjes perzik op en leg daarnaast de bonen"sla".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst