KookJij

Trifle met mascarpone, advocaat en fruit

Een heerlijk trifle met mascarpone, advocaat en fruit recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Smulweb
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trifle met mascarpone, advocaat en fruit te bereiden

Voorbereiding :
Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes.
Laat de perziken uitlekken en snij ze in stukjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan of op de bakplaat in een warme oven (200 graden C.)


Bereidingswijze :

Leg de lange vingers op de bodem van een lage schaal met de suikerkant naar boven.
Besprenkel de lange vingers met wat bijpassende likeur of wat sinaasappelsap.
Pureer de helft van de aardbeien met de rest van het sinaasappelsap en poedersuiker naar smaak.
Voeg een mespunt zout toe (dat verhoogt de smaak).

Doe de overige stukjes aardbeien en de perzikstukjes door de gepureerde aardbeien.

(HOU WAT FRUIT APART OM TE GARNEREN) !!

Verdeel het fruitmengsel over de lange vingers.
Roer de mascarpone los met de kwark en de advocaat.
Voeg hier de vanillesuiker aan toe.
Proef en maak het geheel eventueel wat zoeter naar smaak.
Giet het mascarponemengsel over het fruit.

Bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen en zet de trifle zeker een paar uur in de koelkast.
Je kan deze trifle ook één dag van tevoren maken.







Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)

Zelf heb ik hem in het vriesgedeelte van de koelkast geplaatst.
Zeker 5 uur van tevoren op een warme plek gezet voor te ontdooien. Hij moet lekker zacht zijn, dan smaakt hij heel erg lekker.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo y.frencken, done groetjes :);):p
y.frencken

y.frencken zegt:
Hallo,
s.v.p. bij mijn kookverhaal
onderaan weghalen:
Haal hem zeker!!
Bedankt!