KookJij

Tortilla de patatas con chorizo

Een heerlijk tortilla de patatas con chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Koken uit de kunst
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortilla de patatas con chorizo te bereiden

Aardappel-ui-tortilla:
400 gram middelgrote aardappelen
100 gram olijfolie
100 gram ui
3 gram peterselie
2 eieren
2 gram knoflook
5 gram zout
peper uit de molen

De aardappels schillen en, eventueel met de foodprocessor, aan plakjes van 3 mm snijden.
De aardappelplakjes wassen, laten uitlekken en met een keukendoek droogmaken.
De peterselie wassen en hakken .
De ui van schil ontdoen en fijnhakken
De olijfolie verhitten zonder dat de walm eraf komt.
De aardappelschijfjes toevoegen en in de olie garen.
De ui, knoflook en de helft van het zout vlak voordat de schijfjes gaar zijn toevoegen.
De aardappelschijfjes in een zeef of vergiet laten uitlekken.
De eieren met het resterende zout en peper loskloppen.
De peterselie en de aardappelschijfjes toevoegen en goed vermengen.
De helft van de uitgelekte olie
(de resterende olie voor de paella gebruiken)opnieuw opwarmen.
Het aardappel-eiermengsel in de olie ca 5 min. zachtjes aan één zijde goudbruin laten bakken.
Een pan van dezelfde doorsnee op de pan met de aardappel-uitortilla plaatsen.
Het geheel omdraaien, zodat de tortilla met de bruine kant boven in de nieuwe pan ligt.
De onderkant van de tortilla in 3 min. goudbruin laten bakken.
ASPERGES:
De onderkant van de asperges met een dunschiller schillen.
Ca 4 cm harde stukken van de asperges afsnijden.
De schillen en de harde stukken in water met zout garen.
De verkregen aspergebouillon zeven en de schillen wegdoen.
De asperges in ca 12 min. in de bouillon garen en hierin laten afkoelen.
PIJNAPPELPITTEN:
De oven op 200 graden C. voorverwarmen.
De pijnappelpitten in de oven, zonder vet gedurende 4 min. licht kleuren.
CHORIZO EN QUESO MANCHEGO:
De chorezo aan 8 plakjes snijden.
De queso manchego aan plakken van ca 1 cm snijden en met een kartelmesje uitsteken.
DE AARDAPPEL-UI-TOTILLA UITSTEKEN:
De tortilla met een gladde ronde steker uitateken of eventueel punten snijden.
WATERKERS/SLA:
De waterkers en de blaadjes krulsla in koud water zetten, zodat ze krokant en stevig worden.
OPMAKEN VAN HET BORD:
De olijfolie met de azijn vermengen en met zout en peper op smaak brengen.
De blaadjes waterkers en krulsla door het olie/azijnmengsel halen en op het bord schikken.
De aardappel-tortilla op het bord leggen en met de pijnappelpitjes bestrooien.
De asperges door het olie/azijnmengsel halen.
De vleestomaat in segmenten snijden.
De aardappel-ui-tortilla met de asperges, de vleestomaatsegmenten, chorizo, queso manchego en de olijven omringen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst