KookJij

Tortellini gevuld met gorgonzola en ricota vergezeld van zeevruchten badend in een romig tomatensausje

Een heerlijk tortellini gevuld met gorgonzola en ricota vergezeld van zeevruchten badend in een romig tomatensausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortellini gevuld met gorgonzola en ricota vergezeld van zeevruchten badend in een romig tomatensausje te bereiden

Ajuin en look fijn snijden deze in olijfolie aanbakken, vervolgens de tomatensaus en wijn toevoegen en kruiden.
Warm de saus goed op en voeg de in reepjes gesneden courgette toe, evenzeer de gruyere kaas (houd een beetje aan de kant voor de clams) als laatste de grijs garnalen op het laatste toevoegen ( houd een beetje aan de kant voor afgarnering).
Bak de scampi's goed gekruid aan in een beetje olijfolie op het laatste de st-jabobsvruchten toevoegen.
Clams bestrooien met een beetje kaas deze onder de grill en laat gratineren.
Kook de tortellini +/- 5 min beetgaar.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rola

Rola zegt:
Haai Anna, bedankt voor je uitleg; kokkels ken ik wel!groetjes Rola:p
Anna

Anna zegt:
Hoi Rola, Clams worden ook wel kokkels genoemd, het is een schelp/ weekdier.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
rola

rola zegt:
Wie kan mij zeggen wat clams zijn?
gr. rola:?
derbyke

derbyke zegt:
:);):p
Anna

Anna zegt:
Weer een pracht van een gerechtje! (Alleen de naam al ;):p:D)