KookJij

Tompouce van aardappel met blauwschimmelkaas

Een heerlijk tompouce van aardappel met blauwschimmelkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tompouce van aardappel met blauwschimmelkaas te bereiden

Succestip:
Ook lekker Mascarpone en gehakte hazelnoten in plaats van blauwschimmelkaas.
Kook de aardappelen gaar in water en zout. Giet ze af en pureer ze terwijl ze nog warm zijn met de Gorgonzola of Gormas, nootmuskaat, eidooier en mosterd. Kruid de puree indien nodig met peper en zout.

Ontdooi ondertussen de bladerdeegplakken en halveer deze. Leg ze op vetvrij bakpapier en bestrijk ze met de helft van het losgeklopte ei. Laat het deeg daarna 10 minuten rusten, en bestrijk het daarna met de rest van het losgeklopte ei.

Bak het bladerdeeg vervolgens in een voorverwarmde oven op 190ºC in 5-8 minuten goudgeel en gaar. Zet daarna de oven uit en laat het bladerdeeg met een open deur nog even nadrogen. Laat het vervolgens afkoelen en snijd het daarna met een kartelmes door. Bedek een helft van het bladerdeeg met een laag puree en plaats de andere helft er bovenop.

Zet de tompouces op een bakplaat en verwarm ze 5 minuten in een op ca. 200ºC voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit de oven en verdeel ze over de borden. Serveer de tompouces met bijv. rucola en tomaten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst