KookJij

Tomatensoep met verse basilicum

Een heerlijk tomatensoep met verse basilicum recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep met verse basilicum te bereiden

Ontvel de tomaten.
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Fruit de ui 5 min. onder voortdurend roeren.
Roer de tomaten en het knoflook erdoor en voeg dan de bouillon, witte wijn en tomatenpuree toe; voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel half op de pan en laat alles 20 min. koken onder af en toe roeren.
Pureer de soep en het basilicum in een keukenmachine.
Meng de room door de soep en verhit de soep onder voortdurend roeren.
Laat de soep niet meer koken.
Controleer de dikte van de soep en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Giet de soep in kommen en garneer met de hele blaadjes basilicum.
Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst