KookJij

Tomatensalade met basilicum

Een heerlijk tomatensalade met basilicum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: yasmin ilayda
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensalade met basilicum te bereiden

1. Snijd de tomaten in horizontale dikke plakken en leg ze op 2 borden of op een serveerschaal.
2. Pluk de basilicum houd de kleinste blaadjes apart en stamp de rest met een snufje zout in een vijzel tot een dikke groene pasta.
3. Voeg heel geleidelijk de olijfolie en rode wijnazijn toe en blijf roeren tot je een heerlijk dikke basilicumolie hebt.
4. Proef, voeg naar smaak zout en peper toe, schep de olie op de tomaat en spreid hem met de achterkant van de lepel uit.
5. Kruimel of rasp er riccota of feta over.
6. Leg de resterende kleine blaadjes basilicum midden op de plakjes tomaat en serveer er warm knapperig brood bij.

Mijn kookverhaal (ilayda unsal)

Het is heel lekker gerecht voor in de zomer. Het is lekker fris en het brood geeft het toch een zachte bite.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

atje

atje zegt:
Ik maak dit vaak op deze manier maar doe er dan feta bij of mozerella.
apu

apu zegt:
Lijkt me heerlijk, kan misschien ook als bijgerecht bij bv pasta of zo? Ga het wel eens proberen:);)