KookJij

Tomatenijs met basilicum (zieopm)

Een heerlijk tomatenijs met basilicum (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs en co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatenijs met basilicum (zieopm) te bereiden

Breng de room met het takje basilicum tegen de kook en laat het mengsel afkoelen.
Neem het takje basilicum eruit en gooi het weg.
Roer het tomatensap door de room met zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
Proef of de smaak goed is.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Willem van Wijngaaren,
Doe hem er maar bij voor dat je hem in de ijsmachine doet. Succes
:);)m.v.g. Bert
Willem van Wijngaarden

Willem van Wijngaarden zegt:
Ga het proberen, maar op welk punt wordt de glucosestroop toegevoegd? Komt in de bereiding niet voor.