KookJij

Tomatenbouillon

Een heerlijk tomatenbouillon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: cook & chemist p66
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatenbouillon te bereiden

1. Snij tomaten in grove stukken. Doe ze met de rest van de ingrediënten in pan met waterdeksel.
2. Breng inhoud aan de kook en draai dan vuur laag.
3.Vul deksel met water of ijs en laat bouillon ± 1,5 uur trekken.
4. Zeef de bouillon door fijne zeef of kaasdoek.
5.Laat afkoelen en bewaar in koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petrauyttenhove

petrauyttenhove zegt:
Voor meer info over de pan met waterdeksel : http://www.lecreuset.nl/Onze-Producten/Gietijzer/Doufeu/
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Als het een gewoon deksel is,dan moeten er kleine gaatjes in zitten waardoor het water door heen sijpelt.
Verder zou ik het niet weten;wil Petra misschien uitleggen of een foto v.d. pan laten zien??:D
Dayenne

Dayenne zegt:
Nee. want er staat: vul de deksel met water of ijs??
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Volgens mij is het een pan met een deksel-met-gaatjes.Ik gebruik een anti-spat deksel van gaas, kan je zonder problemen water toevoegen.
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Kan iemand mij vertellen wat een pan met waterdeksel is?:?