KookJij

Tomaat gevuld op een bedje van rijst

Een heerlijk tomaat gevuld op een bedje van rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaat gevuld op een bedje van rijst te bereiden

Sjalotjes fijn snijden.
Tomaten het hoedje verwijderen, uithollen dep de tomaat goed droog aan de binnenkant.
Snij 4 scampi's in 3 de andere 2 rijg je op een stokje.
Een beetje olijfolie in de wokpan en wok zeer kort de sjalotjes, scampi's en zeevruchten mengeling kruid naar smaak af met de viskruiden.
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Vul de tomaten met de vismengeling strooi er de kaas over.
Zet de tomaatjes, hoedje van de tomaat en scampi op stokje in een vuurvaste schotel met een beetje olijfolie in de oven, bak +/- 20min.
De rijst bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Voor de clam's: een scheutje witte wijn en viskruiden deze even opwarmen tot ze open gaan. Serveer deze onder de rijst.
Rijst met clam's in het bord serveer de tomaat met scampi erop en werk af met bieslooksnippers.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Haha, had het gezien in mijn glazenbol :);):p
Anna

Anna zegt:
Super! Heb 'm al bij mijn favorieten staan;);)
derbyke

derbyke zegt:
Geen nood, zal een paar pakjes meebrengen als we langs komen :);):p
Anna

Anna zegt:
Mooi gerechtje, weer! Helaas is die rijst hier niet verkrijgbaar:(:? Is toch de betere rijst, van Oom Ben's;)