KookJij

Thaise masaman curry

Een heerlijk thaise masaman curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: onoffspices.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise masaman curry te bereiden


Meng de gesneden de kip of vlees met de verse gember en laat dit 10 minuten marineren.
Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes.
Giet de kokosmelk in een wok en laat het aan de kook komen. Voeg het zakje onoff spices masaman curry-pasta toe. .
Kook de curry in tot deze wat droger wordt en er olie verschijnt op de curry. Dit duurt 15-20 minuten.
Voeg de aardappels en de kip toe, sudder de masaman curry tot de kip en aardappelen gaar zijn.
Breng naar wens de masaman curry op smaak met vissaus en/of palm suiker
Strooi de gehakte pinda’s over de curry en serveer met gestoomde jasmijnrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst