KookJij

Thais currygehakt met prei en paddenstoelen

Lekker pittige wok-schotel van rundergehakt met shiitake, prei, Thaise groene curry en rode peper.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thais currygehakt met prei en paddenstoelen te bereiden

  1. Bereid de riijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en snij de noedels wat kleiner.
  2. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de knoflook, rode peper en gemberwortel 1 minuut. Voeg de Thai groene curry toe en bak even mee tot het gaat geuren.
  3. Doe het gebakt in de pan en bak dit - steeds omscheppend - mee tot het gehakt rul  en lichtbruin is.
  4. Voeg nu de shi-take paddenstoelen en de prei toe. Bak al omscheppend een paar minuten mee tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Doe de rijstnoedels (wat kleiner gesneden) door het gehaktmengsel.
  6. Breng het gerecht op smaak met peper, zout, gemalen koriander en oestersaus.
  7. Voeg op het laatst de ringetjes lente-ui en het selderijgroen toe.





Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In mijn verzameling recepten kwam ik een hierop lijkend recept tegen uit een Tip-culinair van 11/1997. Ik heb zoveel aan het recept veranderd dat ik het wel een "eigen" recept mag noemen. De naam heb ik wel overgenomen van het recept uit de Tip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst