KookJij

Recept voor Terinne van vleugeltjes en nek op Hongaarse wijze ( szárnyas kocsonya )

Een heerlijk terinne van vleugeltjes en nek op hongaarse wijze ( szárnyas kocsonya ) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Aangepast recept van Szárnyas kocsony uit de site NoSally.hu
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was de gevogelte en snij de nek in enkele delen en gebruik de uiteinde van de kippenvleugeltjes.
Was de groenten en snij ze in grove stukken.
Dompel de groenten en het vlees even in kokend water tot er geen schuim meer wordt gevormd.
Vervang het water en dompel de groenten en het vlees onde rin circa 1 liter water en voeg enkele laurierblaadjes, enkele blaadjes salie enkele peperkorrels en tijm toe.
Laat alles zachtjes sudderen zonder dat het kookt. Je moet juist de opstijgende stroming in de vloeistof merken. Je laat alles zeker 1 u sudderen tot alle vlees van de hals en de vleugeltipjes loskomen.
Giet alles door een zeef.
Pel alle vleesresten van de nekwervels en snij deze fijn of trek het uiteen.
Meng het vlees met de vloeistof en breng op smaak met peper en zout : Indien je het pikant wil maken voeg je een beetje gemalen paprika verse pikante paprika toe.
Giet het mengsel in een diep bord of kom en plaats in de ijskast.
Het vlees zakt naar de bodem, het vet vormt bovenaan een laag en alles stolt als een gelaineuze massa.
Schraap het vet van de gelatine.
Snij de massa in repen en serveer met bv bruin brood en daarop mosterd en drink hierbij een rosé.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

In Hongarije noemt men dit soort bereidingen een kocsonya. Soms verwerkt men er ook groenten in. Men gebruikt ook soms hierbij betere vlees zoals bv een filé. Men zorgt altijd dat men uitgaat van vlees met veel gelatine bv vleugeltjes of varkenspootjes.
He tis een aangepast recept uitgaande van eenvoudige vlees zoals nek van gevogelte en daarbij de toppen van vleugeltjes. Men kan ook de poten van pluinvee gebruiken als bijkomende bron voor de gelatine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst