KookJij

Tartiflette uit Grenoble

Een heerlijk tartiflette uit grenoble recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartiflette uit Grenoble te bereiden

1. Hak de ui, een half teentje look, en de sjalotten fijn en fruit alles met de spekblokjes in boter. Voeg de witte wijn of de bouillon toe en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout (let op met het zout).
Kook de aardappelen heel vast, laat ze niet al té gaar worden en laat ze wat afkoelen.
2. Snijd de aardappelen in schijven.
3. Gebruik een niet te grote, maar wat diepe overschotel. Wrijf deze in met look en boter.
Bouw daarin vier lagen:
laag 1: aardappelen
laag 2: uien en spek
laag 3: aardappelen (giet er de room bovenop)
laag 4: de reblochon in reepjes gesneden (naar keuze met of zonder korst). Leg de kaasreepjes in een diagonaal ruitjespatroon.
4. Verwarm de oven voor op 210°
5. Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten garen. Laat eventueel nog even kort grillen voor een lichtbruin korstje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hubertina

hubertina zegt:
We hebben dit ontzettend overheerlijke recept eergisteren nog gegeten in Morzine, als laatste vakantie maaltijd ! !
Heb hem zelf een keer gemaakt met raclette kaas die ik nog over had, was ook wel lekker. Maar met een goede reblochon proef je bijna de stal !
Groet van Hubertina:p
willydelcart

willydelcart zegt:
Bedankt voor je leuke reactie.:)
menj

menj zegt:
Hoi Willy, WAt leuk om te lezen!!!Vorige week nog tartiflette gemaakt echt een lekker gerecht uit France. Wij doen er wel meer uien in en gebruiken géén zout en voegen géén room toe. Groetjes Marja