KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Tajine met lamsvlees en dadels

Een heerlijk tajine met lamsvlees en dadels recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verhit 4 eetlepels olijfolie met een snuifje zout in een tajineschaal en leg het vlees erin. Strooi er het paprikapoeder over. Doe er de ui, tomaat, peterselie en koriander bij en bak het mengsel 5 minuten. Giet er de rest van de olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout.
2. Giet er runderbouillon bij tot alles onder staat. Zet het deksel op de tajine en stoof het vlees 1 tot 1,5 uur.
3. Leg, zodra het vlees klaar is, de courgette, dadels en de in vier gesneden gekonfijte citroen erop en schep er een paar lepels kookvocht over. Breng opnieuw aan de kook en laat nog eens 10 minuten stoven met het deksel op de tajine.
Schep het geheel voorzichtig om en serveer.
Lekker met couscous.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst