Recept
« Terug naar recepten
Tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud
PT60M
Tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud
Een heerlijk tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: knorhaan tussen het zeewierwoud te bereiden
Knorhanen wassen en droogdeppen, smeer goed in met de tajinekruiden.
Grenailles in vier snijden.
Champignons in vier snijden.
Warm de tajine goed op een beetje olijfolie erin en bak de krieltjes even aan.
Zet het vuur zeer laag, voeg de wijn toe en kruid met de tajinekruiden. Deksel op de tajine, laat dit een 20 min. sudderen.
Voeg de champignons toe en de gekruide vis evenzeer de citroenschijven. De laatste 10 min de zeekraal, lamsoren en tomaatjes toevoegen. Wel zorgen dat de zeekraal en lamsoren in contact komen met het vocht ( deze worden anders zwart ).
Grenailles in vier snijden.
Champignons in vier snijden.
Warm de tajine goed op een beetje olijfolie erin en bak de krieltjes even aan.
Zet het vuur zeer laag, voeg de wijn toe en kruid met de tajinekruiden. Deksel op de tajine, laat dit een 20 min. sudderen.
Voeg de champignons toe en de gekruide vis evenzeer de citroenschijven. De laatste 10 min de zeekraal, lamsoren en tomaatjes toevoegen. Wel zorgen dat de zeekraal en lamsoren in contact komen met het vocht ( deze worden anders zwart ).
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.