KookJij

Tajine: eendenbouten vanuit Nederland

Een heerlijk tajine: eendenbouten vanuit nederland recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: eendenbouten vanuit Nederland te bereiden

Eendenbouten even aanbakken in boter en kruiden.
Tajine goed opwarmen met een beetje zonnebloemolie. Zet het vuur op de laagste stand, leg de eendenbouten erin evenzeer de sjalotjes in schijfjes gesneden en look fijn gesneden.
Kruiden en wijn toevoegen. Laat +/- 100min de tajine zijn werk doen, voeg als laaste de sojascheuten, bamboescheuten, ananas, tomaatjes en rijst toe.
Serveer dit gerecht zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ben benieuwd naar jouw heerlijke creatie van de eendenbouten, hoor het wel kan niet anders dan overheerlijk zijn :);):p
Anna

Anna zegt:
De eendenbouten staan nu op, het ruikt al formidabel! En ja, een eigen creatie, zal mij benieuwen! :D;):p
derbyke

derbyke zegt:
Dank je, en nu staat er weer een tajineke te pruttelen voor sebiet :);):p
Anna

Anna zegt:
Dat ziet er weer formidabel uit, zeg! ;):D:)