KookJij

Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom

Een heerlijk surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom te bereiden

Oven voorverwarmen op 100 °C. Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen. Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien. Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (= confijten). Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
Bereiden
Surimi met 3 el zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Helft van bieslook fijnsnijden en door rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen.
Knoflook van geconfijte tomaat vegen. Op bord open ring leggen en ring met 2 geconfijte tomaathelften vullen. Kwart van surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken. Ring van bord nemen en 1 tl bieslookroom op taartje scheppen. Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden. Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen. Garneren met rest van bieslooksprieten.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst