KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Supersnelle Bami II

Chinese eiernoedels met vlees en groenten.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de eiermie volgens de richtlijnen, giet af, spoel met koud water, ontrafel de nestjes en doe weer terug in de pan met 1 eetlepel rijstolie en 1 theelepel sesamolie.
  2. Verhit een anti-aanbak-bakpan met 1 eetlepel olie en maak hierin een roerei van de geklutste eieren. Zet even apart.
  3. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit dan in deze pan 2 eetlepels rijstolie met 1 theelepel sesamolie.
  4. Fruit hierin de uien  en knoflook aan tot de uien glazig zijn geworden en voeg dan toe de pancetta en hamblokjes.
  5. Fruit dit al roerend 5 minuten.
  6. Voeg dan toe de doperwtjes, de sambal en de verkruimelde bouillon-tablet en ga door met bakken tot de erwten gaar zijn.
  7. Voeg dan beetje bij beetje de mie cq de rijst toe tot alles piepend heet is geworden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Warme thee, koud bier, Riesling Kabinett zijn een aantal opties voor de vergezellende drank.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst