Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van vlees met kastanjes
PT120M
Stoofpotje van vlees met kastanjes
Een heerlijk stoofpotje van vlees met kastanjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van vlees met kastanjes te bereiden
Neem een diepe pan bak de konijnenbillen aan weerszijde bruin aan.
Voeg het spek en de in stukken gesneden varkensvlees toe.
Champignons in schijven snijden.
Lenteuitjes grof snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Voeg deze samen met de mais, tomaatjes en zoete ui bij het vlees.
Kruid met de pesto, lookpoeder en cayennepeper voeg de wijn toe en laat op een zacht vuur sudderen.
Na +/- 110 min de konijnenbillen uit de pan nemen en het vlees verwijderen van het been, voeg deze terug in de pan samen met de kastanjes(verwijder het vocht).
Laat dit alles nog even goed opwarmen.
Serveer zeer warm.
Voeg het spek en de in stukken gesneden varkensvlees toe.
Champignons in schijven snijden.
Lenteuitjes grof snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Voeg deze samen met de mais, tomaatjes en zoete ui bij het vlees.
Kruid met de pesto, lookpoeder en cayennepeper voeg de wijn toe en laat op een zacht vuur sudderen.
Na +/- 110 min de konijnenbillen uit de pan nemen en het vlees verwijderen van het been, voeg deze terug in de pan samen met de kastanjes(verwijder het vocht).
Laat dit alles nog even goed opwarmen.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.