KookJij

Recept voor Spitskoolrolletjes

Een heerlijk spitskoolrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

-De spitskool in zijn geheel 10 minuten koken.
-Goed laten uitlekken en afkoelen.
-De harde onderkant eruit snijden (dan komen de bladeren makkelijker los).
-De bladeren voorzichtig los halen en uitspreiden op keukenpapier.
-Het gehakt mengen met de tomatenpuree, het ei, italiaanse kruiden, kaneel, peper, zout, maggie, paprikapoeder en knoflookpoeder en de rijst.
-Even goed laten trekken.
-Het blik tomatenstukjes in een ruime braadpan doen, het bouillonblokje erin verkruimelen, een beetje italiaanse kruiden en een scheutje water erin doen.
-Aan de kook laten komen en dan het vuur zacht zetten en deksel op de pan doen.
-Van de spitskoolbladeren het dikke harde deel wegsnijden.
-Het gehakt verdelen over de spitskoolbladeren en ieder blad dichtrollen, eerst de buitenkanten naar binnen dan van onder naar boven.
-De rolletjes in de pan leggen met de naad naar onder en de tomatensaus erover scheppen.
-Deksel op de pan doen en het vuur laag.
-In een half uurtje gaar laten worden.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Je kan dit ook in de oven maken.
Dan leg je eerst de rolletjes in de schaal, dan de saus erover en dan de oven in 200C voor een half uurtje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
dat lijkt misschien zo maar is heel simpel te maken,bladeren losmaken,gehakt kneden en vullen:):);)
h.dekoning

h.dekoning zegt:
:)
h.dekoning

h.dekoning zegt:
Lijkt me lekker, maar wel bewerkelijk.