KookJij

Spinazie - Artisjokken Lasagna (Vegetarisch)

Lasagna is een Italiaanse ovenschotel, die bereid wordt met vellen pasta in diverse lagen. Tussen de vellen is een groente- vlees vulling. Wordt gegaard in een oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie - Artisjokken Lasagna (Vegetarisch) te bereiden

  1. Maak een blanke roux  met behulp van de boter, bloem en de melk. Laat even goed doorkoken - al roerend -   om het bloem-gedeelte van de roux goed af te garen.
  2. Smelt de geraspte kaas er door en de kruiden onder voortdurend roeren.
  3. Haal van het vuur af en kluts dan de eieren door de massa. Houd de saus apart tot verder gebruik.
  4. Laat de spinazie slinken in de olie en bak de knoflook meteen mee,blijf roeren tot het meeste vocht weggekookt is
  5. Meng door de spinazie de mozzarella, de ricotta en de artisjokken en roer dat goed door.
  6. Doe een laagje béchamelsaus op de bodem van de ovenschotel. Bedek dat met lasagne vellen, dan een laag spinazie-artisjokken mix, dan een laagje béchamelsaus, dan weer een laag lasagne vellen, enz. Eindig met een laag béchamelsaus en doe daar de geraspte kaas over met enkele klontjes roomboter.
  7. Het geheel gaat de 30 minuten de oven in.
  8. Dit gerecht is het lekkerst als het heet wordt gegeten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We geven hierbij een op hout opgevoede witte wijn. Zelf prefereer ik een Riesling Spätlese Trocken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst