KookJij

Spezzatino alla panne -varkenshaas in cognacsaus

Stukjes varkenshaas in een romige saus met champignons, paprika en een scheutje cognac
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 516 kCal energie
33 Gram eiwit
35 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: chefkok Gaetano Sergio
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spezzatino alla panne -varkenshaas in cognacsaus te bereiden

  1. Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Varkenshaas in grove stukken snijden.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in gedeelten zodat deze snel bruin en rose bakken (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooien met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en hou dit warm.
  3. Bak in het overgebleven bakvet de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco.
  4. Vlees door de saus mengen en nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!)
    Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Het recept vond ik een oude Tip Culinair. Ik heb dit al heel vaak gemaakt.
Smaakt heerlijk met tagliatelle of een andere pastasoort.
Ook lekker met rijst, gebakken aardappelen of aardappelpuree.
Broccoli, sperziebonen, doperwten, sla etc. allemaal lekker erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst