KookJij

Spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg

Een heerlijk spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 215 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: goede bekende
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg te bereiden

☻Snijd de varkenshaas in 8 lange dunne repen.
☻Wrijf de repen vlees in met de komijn, citroenschil en 2 eetl olijfolie en laat het 3 uur intrekken.
☻Steek in elke reep vlees een houten spies en rol het filodeeg om het vlees.
☻Bestrijk het deeg met 1 eetl olijfolie en bak de spiesjes 15-20 min inde oven op 170°C tot het deeg krokant en lichtbruin is.
☻(Dek het deeg evt af met alufolie als het te donker wordt.)

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Deze spiesjes (tapas) smaken lekker bij de Spaanse aardappelsalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Aangepast,
Redactie Kookjij
Brabara Metz

Brabara Metz zegt:
CORRECTIE: na ☻2:het vlees minstens 3 uur laten intrekken.
Bereidingstijd is da: 3uur+ 15 - 20 min;)