KookJij

Sorbet van perzik en sinaasappel

Een heerlijk sorbet van perzik en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van perzik en sinaasappel te bereiden

Perzik pureren en door zeef wrijven en samen met het sinaasappelsap in de sorbetiere aanvriezen.
Eiwitten met'n snufje zout stijf slaan.
Suiker met witte wijn verhitten en 5 min. inkoken.
De suikersiroop goed mengen met de eiwitten en koelen.
Daarna aan het perzik/sinaasappelmengsel toevoegen en vlak vor het uitserveren tot ijs draaien.
UITSERVERN:
Chanpagnecoupes voorzien van een suikerrandje(eerst bevochtigen met citroensap en dan in suiker drukken).
Enkele bolletjes ijs erin, garneren met de brunoise van het fruit en een blauwe druif.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst