KookJij

Soep: heldere bouillon met frisse herfstgroenten

Het Nederlandse woord courgette voor de vrucht komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: heldere bouillon met frisse herfstgroenten te bereiden

  1. Courgetten halveren in de lengte en deze in reepjes snijden. Ajuin in blokjes snijden. Wortel in reepjes snijden, de krieltjes ongeschild in fijne ringen snijden. Stoof de groenten even aan in een beetje boter voeg de warme kippenbouillon toe en laat op een matig vuur sudderen. De laaste 10 min. de rijst toevoegen. Serveer deze heldere groenten bouillon zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Mimi een goede hete kom soep smaakt altijd bij deze koude temperaturen, laat het smaken straks. Groetjes van je Tante Hilde ;-)
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Lieve Hilde, Wel dat ziet er heeeel lekker uit uw soepje!I ik ga deze vandaag eens maken en zien hoe het word. Maar het kan gewoon niet anders dan lekker zijn. Het is immers ook van onze lieve " Tante Hilde " hey En nu het weer wat kouder word is dat een welkom gerechtje. Dank u vriendelijk om met alle leden van Kook jij te willen delen. Nog een fijne en vooral koude dinsdag gewenst .
Vriendelijke groetjes van uw super grote FAN ! Mimi