KookJij

Snoekbaars `gelakt` met pijpjeskruid en rieslingsa

Een heerlijk snoekbaars `gelakt` met pijpjeskruid en rieslingsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snoekbaars `gelakt` met pijpjeskruid en rieslingsa te bereiden

Schil de bleekselderijstengels. Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes. Snipper de sjalotjes. Rooster de visfilets om en om (eerst op de huid) in een hete antiaanbakpan met iets olie. Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje. Kook de riesling met 1 sjalot in tot de helft van het vocht is verdampt. Voeg de visfond toe, en weer tot de helft inkoken. Voeg 1/2 dl room toe. Weer inkoken tot de saus begint te binden. Klop er op het laatste moment (vlak voor het serveren) de (klontjes) koude boter en eventueel nog een scheutje riesling door. Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan. Voeg de sjalot en de spekjes toe. Roer hier 1/2 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper. `Lak` de huid van de geroosterde snoekbaarsfilets met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren. Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord met hierop de snoekbaars en de gladde saus eromheen. Strooi het pijpjeskruid erover.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Paul Persijn

Paul Persijn zegt:
Zeg dan van wie het recept is en doe niet alsof je dit zelf hebt bedacht. wel zo eerlijk
Vlietje

Vlietje zegt:
Inderdaad gewoon één op één overgenomen van Jonnie.
Paul Persijn

Paul Persijn zegt:
Is dit geen recept van Jonnie Boer van de Librije?
Ik vind niet dat je dit onder eigen naam op het internet kunt zetten.
Vriendelijke groet,
Paul Persijn