KookJij

Recept voor Snelle stoofpot a la hochepot

Een heerlijk snelle stoofpot a la hochepot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kook tips
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwijder het vel van de kip (wordt niet gebruikt) en snijd de kippenpoot in tweeën (op het scharnierpunt doorsnijden).
Was de peterselie (niet klein snijden).



Neem een grote kook- of braadpan (waar straks alles in kan) en smelt de boter er in.

Doe de spekjes en kip in de pan en bak de stukken kip rondom bruin.
Doe de bouillon, de verse worst, de peterselie, de tijm en de laurierbladeren er bij en breng de bouillon aan de kook.
Leg een deksel op de pan en laat het vlees - op een lage hittebron - zachtjes in de bouillon koken.
Intussen:
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken (grote in vieren, kleine doormidden).
Schrap de wortel of schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel daarna in plakken van circa 1 centimeter dik.
Leg de stukken aardappel en de plakken wortel bij het vlees in de pan met bouillon en zet de hittebron even hoger tot de inhoud van de pan weer kookt.
Leg de deksel terug op de pan en laat de stoofpot zachtjes verder koken.
Zet een keukenwekker op 20 minuten (of kijk op de klok).
Was de prei, snijd de prei in stukken van circa 4 centimeter lang en laat ze ook in de pan met de stoofpot meekoken.
Maak de kool of spruitjes schoon, snijd kool in grove stukken.
Doe de kool of spruitjes bij de stoofpot, strooi er peper en zout over en schep de inhoud van de pan een keer voorzichtig om.
Laat de stoofpot verder koken tot alles gaar is, controleer de stand van zaken als de wekker afgaat (of als het op de klok 20 minuten later is): - Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.
- Prik met een aardappelschilmesje in de aardappelen en kool om te voelen of ze van binnen zacht zijn, kook zonodig nog wat langer.
SERVEERTIP:
Zet mosterd op tafel, leg een soeplepel bij het bestek en serveer de hochepot - met de bouillon - in diepe borden.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst